
-
Förberedelse1 min
-
Tillagning10 Min
-
Besökare103
Béchamelås, eller vit sås, som den också kallas är en av de fem grundsåserna. Béchamelsåsen i sig är ganska tråkig men är mycket användbar i köket. Det man först tänker på är kanske Lasagne (då gärna med lite muskotnöt i) och Moussaka, men blandar du i ett strimlat kokt ägg och persilja så får du en jättegod äggsås till din torsk. Lutfisk är kanske den enda rätten där man använder Béchamel som sås i sin grundform.
Blandar du den med stekt svamp så har du en svampstuvning eller med makaroner, så blir det stuvade makaroner.
Andra såser med Béchamel som bas är:
- Löksås
- Ostsås
- Persiljesås
- Senapsås
En mycket användbar ”doldis” i köket.
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Directions
Enkelt förklarat så är det en bottenredning och mjölk...
Värm mjölken i kastrullen
Smält smötet i sotösen.
Tillsätt mjölet under omrörning. Lite i taget, till det blir en ganska klibbig torr "smet".
Slå den varma mjölken unde ständig omrörning. Lite i taget, tills du får en bra konsistens. Du vill att den skall vara ganska trögflytande. Smaka av med salt och vitpeppar och låt den stå och puttra i under bevakning i 5-10 min.
Béchamelsås
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Follow The Directions
Enkelt förklarat så är det en bottenredning och mjölk...

Värm mjölken i kastrullen

Smält smötet i sotösen.

Tillsätt mjölet under omrörning. Lite i taget, till det blir en ganska klibbig torr "smet".

Slå den varma mjölken unde ständig omrörning. Lite i taget, tills du får en bra konsistens. Du vill att den skall vara ganska trögflytande. Smaka av med salt och vitpeppar och låt den stå och puttra i under bevakning i 5-10 min.
Leave a Review