Crème Brûlée

 • Förberedelse
  5 min
 • Tillagning
  4 h
 • Servering
  6
 • Besökare
  106

Crème Brûlée är en oerhört populär dessert och finns i versioner på oändligt många restauranger. Servera gärna med en sorbet och färska bär efter säsong. Man kan smaksätta den på många olika sätt. Kaffe, citron, konjak eller kokos osv. Fantasin sätter stopp helt enkelt. Prova dig fram.

Ingredients

Ingredienser

Mise en place

  Directions

  Förbered helst din brûlée kvällen innan så den får stå i kylen över natten, så du tar ut den och bränner a den precis innan servering. Var försiktig men bränna ordentligt så att det är snudd på brända, för att man ska ana en liten bitterhet. Då är den perfekt.

  Step 1

  Sätt ugnen på 95°C.

  Step 2

  Dela vaniljstången på längden och skapa ur föna. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång och frön. Kyl ner efter uppkok

  Step 3

  Separera äggulorna och blanda dem med sockret. Häll i äggblandningen i den kalla rädd/mjölkblandningen. Rör om men vispa inte.

  Step 4

  Ta ur vaniljsstången ur smeten och fyll formarna och grädda dom i ugnen i 60 min. Skaka lite på en form, när dom har stelnat något är dom klara.Ta ut dom och ställ dom i kylen tills dom är kalla. Gärna över natten.

  Step 5

  Innan servering. Dubbelbränn genom att strö över ett tunt lager med råsocker så att det täcker över hela brûlée'n. Häll över överblivet socker till nästa form. Bränn av och gör samma sak en gång till.

  Du kanske också gillar...

  Leave a Review

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *