
-
Förberedelse2 min
-
Tillagning6 min
-
Servering4
-
Besökare129
Majonäs har oerhört mycket användningsområden i köket. God att bara ha som dipp men kan smaksättas i oändlighet. Smaksätt med lite pressad vitlök så får du en Aioli till exempel.
Receptet på majonäs är ingen exakt vetenskap utan en sak som man får ha lite känsla för. Smaka av och lär dig hur du få fram den rätta balansen.
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Directions
Har man en stavmixer kan man lägga hela ägget och alla ingredienser i botten på en hög behållare. Oljan sist. Börja med stavmixern i botten och dra upp den långsamt när du ser att såsen binder.
Separera äggulan och lägg den i en bunke med senap, vinäger, salt och blanda. Olika äggulor binder olika mängd fett. Ju mer fett du tillsätter ju fastare kommer majonäsen att bli, till den släpper helt men tummreglen är ca.2 dl olja per äggula, oftast mer.
Conclusion
Smaka med peppar och eventuellt mer salt. Den skall inte smaka olja.
Du kanske också gillar...


Majonäs
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Follow The Directions
Har man en stavmixer kan man lägga hela ägget och alla ingredienser i botten på en hög behållare. Oljan sist. Börja med stavmixern i botten och dra upp den långsamt när du ser att såsen binder.

Separera äggulan och lägg den i en bunke med senap, vinäger, salt och blanda. Olika äggulor binder olika mängd fett. Ju mer fett du tillsätter ju fastare kommer majonäsen att bli, till den släpper helt men tummreglen är ca.2 dl olja per äggula, oftast mer.
Leave a Review