- Cuisine: Sverige
- Difficulty: Easy

-
Förberedelse2 min
-
Tillagning30
-
Servering4
-
Besökare117
Béchamelås, eller vit sås, som den också kallas är en av de fem grundsåserna. Béchamelsåsen i sig är ganska tråkig men är mycket användbar i köket. Det man först tänker på är kanske Lasagne (då gärna med lite muskotnöt i) och Moussaka, men blandar du i ett strimlat kokt ägg och persilja så får du en jättegod äggsås till din torsk. Lutfisk är kanske den enda rätten där man använder Béchamel som sås i sin grundform.
Blandar du den med stekt svamp så har du en svampstuvning eller med makaroner, så blir det stuvade makaroner.
Andra såser med Béchamel som bas är:
- Löksås
- Ostsås
- Persiljesås
- Senapsås
En mycket användbar ”doldis” i köket.
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Directions
Servera gärna med vispad grädde, sylt och ett glas kall mjölk.
Vispa upp en jämn smet av mjöl och hälften av mjölken.
Tillsätt salt, ägg och resten av mjölken och vispa till en jämn smet.
Låt smeten stå och svälla i 10 min.
Smält smöret och vispa ner i smeten.
Stek pannkakorna i smör på båda sidor, på medelvärme. Försök få dom tunn och använd riktigt smör för lite frasighet i stekytan.
Du kanske också gillar...



Pannkakor
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Follow The Directions
Servera gärna med vispad grädde, sylt och ett glas kall mjölk.

Vispa upp en jämn smet av mjöl och hälften av mjölken.

Tillsätt salt, ägg och resten av mjölken och vispa till en jämn smet.

Låt smeten stå och svälla i 10 min.

Smält smöret och vispa ner i smeten.

Stek pannkakorna i smör på båda sidor, på medelvärme. Försök få dom tunn och använd riktigt smör för lite frasighet i stekytan.
Leave a Review