Pannkakor

  • Förberedelse
    2 min
  • Tillagning
    30
  • Servering
    4
  • Besökare
    74

Béchamelås, eller vit sås, som den också kallas är en av de fem grundsåserna. Béchamelsåsen i sig är ganska tråkig men är mycket användbar i köket. Det man först tänker på är kanske Lasagne (då gärna med lite muskotnöt i) och Moussaka, men blandar du i ett strimlat kokt ägg och persilja så får du en jättegod äggsås till din torsk. Lutfisk är kanske den enda rätten där man använder Béchamel som sås i sin grundform.

Blandar du den med stekt svamp så har du en svampstuvning eller med makaroner, så blir det stuvade makaroner.

Andra såser med Béchamel som bas är:

  • Löksås
  • Ostsås
  • Persiljesås
  • Senapsås

En mycket användbar ”doldis” i köket.

Ingredients

Ingredienser

Mise en place

    Directions

    Servera gärna med vispad grädde, sylt och ett glas kall mjölk.

    Step 1

    Vispa upp en jämn smet av mjöl och hälften av mjölken.

    Step 2

    Tillsätt salt, ägg och resten av mjölken och vispa till en jämn smet.

    Step 3

    Låt smeten stå och svälla i 10 min.

    Step 4

    Smält smöret och vispa ner i smeten.

    Step 5

    Stek pannkakorna i smör på båda sidor, på medelvärme. Försök få dom tunn och använd riktigt smör för lite frasighet i stekytan.

    Du kanske också gillar...

    Leave a Review

    Din e-postadress kommer inte publiceras.