Pommes Duchesse

  • Förberedelse
    2 min
  • Tillagning
    40 min
  • Servering
    4
  • Besökare
    96

Ingredients

Ingredienser

Mise en place

    Directions

    Det är inte så svårt att göra Duchessepotatis. Det som man kan behöva öva lite på är att sprittningen, så man får lagom stora och jämna.

    Step 1

    Sätt ugnen på 200°C.

    Step 2

    Skala och koka potatisen i saltat vatten till den är klar. Häll av vattnet, ånga av genom att lägga en bit hushållspapper över kastrullen och lägg på locket.

    Step 3

    Separera äggulorna. Pressa potatisen i en bunke och tillsätt olja och ägg under omrörning. Var lite försiktig med temperaturen på moset så att inte äggulan koagulerar. Det sker någonstans runt 65°C.

    Step 4

    Smaka av med salt, peppar och muskot. Lägg moset i en spritspåse med stjärntyll.

    Step 5

    Spritsa fina duchessetoppar på bakplåtspappret och gratinera i ugnen i 10 min. tills dem har fått en fin gyllenbrun färg.

    Du kanske också gillar...

    Leave a Review

    Din e-postadress kommer inte publiceras.