
-
Förberedelse5
-
Tillagning60 min
-
Besökare108
det finns ett gäng med recept på rågbröd. Din fantasi sätter gränsen för hur du vill smaksätta det. Byt tex ut fänkål mot anis eller varför inte både och. Lägg till lite solroskärnor eller pumpafrön.
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Directions
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Tillsätt grovt rågmjöl, vetekli, havrekross och grahamsmjöl. Blanda.
Blanda i vetemjöl, bikarbonat, salt och torkad krossad fänkål. Det skall kännas mer som en smet snarare än en deg.
Smörj bakformen med smör och häll i smeten. Grädda i ugnen tills brödet har nått en innetemperatur på 96°C. Det kan ta länger tid än 60 min beroende på ugn. Låt brödet vila under en duk i minst 20 min innan du skär i det, för att saftigheten inte skall ånga ut.
Rågbröd
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Follow The Directions

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

Tillsätt grovt rågmjöl, vetekli, havrekross och grahamsmjöl. Blanda.

Blanda i vetemjöl, bikarbonat, salt och torkad krossad fänkål. Det skall kännas mer som en smet snarare än en deg.

Smörj bakformen med smör och häll i smeten. Grädda i ugnen tills brödet har nått en innetemperatur på 96°C. Det kan ta länger tid än 60 min beroende på ugn. Låt brödet vila under en duk i minst 20 min innan du skär i det, för att saftigheten inte skall ånga ut.
Leave a Review