- Cuisine: Sverige
- Difficulty: Easy

-
Förberedelse2 min
-
Tillagning45 min
-
Servering4
-
Besökare206
Servera dina våfflor med vispad grädde och sylt och/eller färska bär vaniljglass.
Fun fact
Den svenska våffeldagen firas den 25:e mars för att hedra minnet av Jungfru Marias bebådelsedag.
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Directions
Om något är svårt med våfflor så är det att få dem frasiga. Låt därför smeten stå och vila för att få svälla och bli luftigare och helst i kylen för att komma ner i temperatur. Över natten funkar utmärkt. Ha ett varmt våffeljärn. Använd riktigt smör, och servera dem varma. behöver du hålla dem på värmning så förvara dem i ugn på 75°C.
Smält 100g smör (spara 50g till gräddningen) och låt det sedan svalna.
Sätt på våffelgärnet.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg och vispa till en jämn och fin smet.
Gå i med det vaknade smöret och ställ undan smeten minst 10 min. i kylen. Har man hungriga barn som väntar kan man börja grädda direkt, krispigheten kanske inte är högsta prioritet i alla lägen.
Smöra voffeljärnet och grädda gyllenbruna. Tid beror på järn.
Du kanske också gillar...



Våfflor
Ingredients
Ingredienser
Mise en place
Follow The Directions
Om något är svårt med våfflor så är det att få dem frasiga. Låt därför smeten stå och vila för att få svälla och bli luftigare och helst i kylen för att komma ner i temperatur. Över natten funkar utmärkt. Ha ett varmt våffeljärn. Använd riktigt smör, och servera dem varma. behöver du hålla dem på värmning så förvara dem i ugn på 75°C.

Smält 100g smör (spara 50g till gräddningen) och låt det sedan svalna.

Sätt på våffelgärnet.

Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg och vispa till en jämn och fin smet.

Gå i med det vaknade smöret och ställ undan smeten minst 10 min. i kylen. Har man hungriga barn som väntar kan man börja grädda direkt, krispigheten kanske inte är högsta prioritet i alla lägen.

Smöra voffeljärnet och grädda gyllenbruna. Tid beror på järn.
Leave a Review