Våfflor utan ägg

Efterrätt

Tidsåtgång
20 min
Tillagning
Bakning
Cuisine
Svensk

Ingredienser

  • 2 dl kallt vatten
  • 50 g (½ dl) smör eller flytande margarin
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl Vetemjöl
  • ½ tsk salt

Fantastiskt gott och enkelt recept på våfflor utan ägg och bakpulver. Vad serverar du till dina våfflor? ps. vi tipsar om nyvispad grädde med lite vaniljsocker i tillsammans med jordgubbar. Mums!

Steg 1

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och vatten till en jämn smet. Blanda i mjölk och smör eller margarin.

Steg 2

Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smält matfett som till exempel smör eller margarin, så att inte våfflorna fastnar.

Steg 3

Lägg på ¾-1 dl våffelsmet till varje våffla, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek. Grädda våfflorna i det heta våffeljärnet tills de fått fin färg och är frasiga.

Steg 4

Färdigt! Nu kan du välja vad du vill ha till dina nygräddade våfflor. Många har jordgubbar, sylt, grädde eller till och med glass till sina våfflor.